marți, 31 iulie 2012

Lemnul



As vrea sa te duc intr-un loc in care
Frumusetea lemnului nu moare
E tot ce-as vrea sa ne-nconjoare
Departe de tot ce e pierzare.




5 comentarii:

  1. din partea mea ... e foarte greu de inteles aceasta scurta poezie ... mai precis versul 3 .. asta decat daca conversatia s-ar purta cu un "brad frumos" ... "E tot ce-as vrea sa ne-nconjoare"... e cam ciudat sa fi inconjurat de lemn frumos .. fara apa sau mancare sau nici macar iubire ...ai putea incerca ceva de genu: ...
    Vers 1
    Vers 2
    Caci ea e cea care aprinde
    Foc in inima si minte.
    Vers 3
    Vers 4
    ................................................
    Sau nu .. scuza-mi critica ... dar e greu de inteles ... :D
    Parerea mea finala ... adauga-i putin mai mult inteles pasiunii tale pentru a ajuta cititorul sa simta aceeasi pasiune sau macar putin din ea in locul confuziunii .. este frumoasa poezia dar ii mai trebuie "ceva" :D good job ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Haha, esti genul de cititor care se opreste la prima poezie?
      Intr-adevar ii lipsesc 2 strofe pe care le-am sters. Dar am considerat ca e suficent...

      Ai dreptate...cand am scris poezia, vorbeam cu lemnul si ma fascina frumusetea lui. In acel moment mi-as fi dorit sa fiu inconjurata doar de frumusetea naturii pt ca ma gandeam la cei care defriseaza padurile si ma bucuram ca am gasit acolo un mic colt de rai. Cu alte cuvinte, frumusete in stare pura (fara adaos comercial sau picior de om, hahaha).

      Nu ma gandesc sa-mi satisfac mai intai instinctele primare, apa si mancare. Dar nu as spune asta si despre iubire pt ca e ceva metafizic care tine de foame, frig, sete...contrar hitului pe care il auzi toata ziua la radio!
      Merci de atentie!

      Ștergere
  2. nu draga ... nu m-am oprit la prima ... ci am citit mai multe ... dar .. asta m-a nedumerit ... si am zis totusi sa las un comment :D si de ce ai sters strofele alea 2 ? poate era mai bine cu ele ?? nu stiu caci nu le cunosc .. dar asa simpla cum ai lasat-o nu prea este simpla deloc :D. De aceea te-am rugat, daca tu ai fost in momentul acela fascinata de frumusetea lemnului, incearca sa "plantezi" niste versuri, pe langa astea, care sa duca si restul cititorilor in aceeasi, sau aproape aceeasi stare in care ai fost si tu. :D give it a try ... dar dak tie iti place asa ... no more comment... e blogul tau, creatia ta, sentimentele tale si comentariul meu :D

    RăspundețiȘtergere
  3. `Si mi-ai parut romantic si poate simbolist`
    Poate la a 2-a citire iti dai seama, de latura de conservare sau de admiratie a naturii.
    O poezie buna explica multe in cuvinte putine, ca aceasta. Asa mi s-a parut.
    Poza este la de Muzeul Satului ?

    RăspundețiȘtergere
  4. Daca admiri un om, e posibil ca si poezia lui sa te atinga. Sau daca esti pasionat de lectura poti descoperi mult in putin sau putin in mult. De preferat "multum in parvo" !

    RăspundețiȘtergere